Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

26 квітня 2024 року відзначаються 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2024 15:51
Кількість переглядів: 48

26 квітня 2024 року відзначаються 38-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. Відтоді в цю дату в Україні щорічно вшановують усіх людей, хто загинув або постраждав від цієї катастрофи, а також ліквідаторів наслідків аварії.

26 квітня 1986 року сталася аварія на четвертому енергоблоці. З різницею у дві секунди відбулися два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Обвалилася частина будівель, почалася велика пожежа. Величезну кількість радіоактивних речовин було викинуто в атмосферу.

Багатоденну пожежу намагалися загасити сотні пожежників і працівників аварійних служб. Багато з них згодом померли від променевої хвороби. Понад 100 тисяч жителів найближчих населених пунктів було евакуйовано після аварії.

Щоб запобігти подібним аваріям у майбутньому, наприкінці 1986 року четвертий реактор накрили спеціальним "саркофагом" і Чорнобильську АЕС знову ввели в експлуатацію. У наступні роки через великі пожежі відключили інші три реактори.

Відповідно до розпорядження Чоповицького селищного голови від 23.04.2024 № 48 “Про надання одноразової соціальної виплати учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, дружинам померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС” ліквідатори та дружини померлих учасників ліквідації аварії на ЧАЕС отримали грошову допомогу.

Подяками Коростенської РДА з нагоди Міжнародного дня памяті про Чорнобильську катастрофу відзначені ліквідатори громади Семенюк Петро та Іваненко Володимир. Бажаємо усім ліквідаторам міцного здоров’я, добробуту та довгих років життя.

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь