A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Підсумки тижня: XIX сесія обласної ради, підтримка ЗСУ, «Прозорість та підзвітність», «Пліч-о-пліч. Разом переможемо», 210 річниця Тараса Шевченка

Дата: 12.03.2024 10:02
Кількість переглядів: 56

На майданчику офіційного медіацентру ОВА начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко традиційно підбив підсумки роботи за тиждень.

Фото без опису

В четвер відбулася XIX сесія Житомирської обласної ради.  Дякую депутатському корпусу за плідну та конструктивну роботу під час прийняття рішень, важливих для життя та розвитку Житомирщини, а також ефективної роботи комунальних підприємств.

Також під час сесії підсумували результати реалізації програми соціально економічного розвитку області у 2023 році.

Вже два роки ми є частиною рішучого спротиву, який чинить наша країна повномасштабному вторгненню росії. Попри усі виклики повномасштабної війни, нам вдається знаходити можливості для забезпечення всебічної підтримки Збройних сил України, посилення нашої обороноздатності, а також зберігати збалансовану бюджетну політику та  забезпечувати реалізацію необхідних для життя області програм.

Протягом минулого року Житомирщина спрямувала на підтримку Збройних сил України, посилення обороноздатності та ліквідацію наслідків російської агресії понад 2,5 млрд грн. Стала однією з кращих в Україні за забезпеченістю укриттями закладів освіти. Забезпечила сприятливий інвестиційний клімат для бізнесу, що дозволило залучити понад 3,4 млрд грн інвестицій у  розпочаті раніше та нові проєкти на загальну суму понад. Загалом за підсумками минулого року маємо 10 тисяч нових робочих міць.

Підтримка Збройних сил України залишається нашим пріоритетом і у поточному році. На цьому тижні, передали одразу два мікроавтобуси та генератори нашим захисникам. Один в Коростені для нашої 115 бригади територіальної оборони. Другий в Житомирі – одному з підрозділів Збройниз сил України.

Продовжує свою діяльність робоча група «Прозорість та підзвітність» при Житомирській обласній адміністрації. Відповідні робочі групи при кожній районній військовій адміністрації Житомирщини постійно проводять моніторинг щодо доцільного використання коштів по кожній з громад області.

Зокрема, опрацьовували закупівлі які надала робоча група Бердичівської районної військової адміністрації. Досліджували оголошені тендери з придбання фармацевтичної продукції та закупівлі харчів. Станом на сьогодні, виявлено п’ять закупівель по яких ведеться моніторинг Держаудитслужбою.

Війна продовжується ,тому необхідно й надалі ретельно аналізувати доцільність витрат бюджетних коштів і віддавати перевагу допомозі військовим.

Традиційно хочу поділитися проміжними результатами змагань шкільних ліг «Пліч-о-пліч. Разом переможемо».

Зараз триває другий етап змагань у 5 видах спорту. Вже проведено 237 ігор, в яких взяли участь понад 3,5 тисячі учнів.

50 шкільних команд з різних громад області вже вибороли право поборотися за першість на районному рівні. Але другий етап триватиме до кінця березня. Тож претендентів стане ще більше.

Продовжуємо підтримувати наших юних спортсменів, вболівати за них та допомагати їм на шляху до нових перемог.

Сьогодні Україна відзначає 210 річницю з дня народження Тараса Шевченка. Глибокий зміст віршів Кобзаря долає час та залишається для нас настановою і зараз, коли ми долаємо найскладніші виклики сьогодення.

«Борітеся – поборете, Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» Хто може краще сказати про українській спротив російській навалі у
21-му столітті?!

Тарас Шевченко вчив нас цінувати наш дім, нашу культуру, українську пісню. І, безумовно, давати гідну відсіч тим, хто зазіхає на найсвятіше – нашу свободу, нашу українську землю. Ми виконуємо заповіт Кобзаря: порвали московські кайдани та боремося за нову вільну Україну.

Шануймо нашу історію, нашого Кобзаря, наших Героїв!

Дякую всім за увагу. Бажаю тихих та спокійних вихідних. А щоб це було саме так – продовжуємо підтримувати Збройні сили України!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь