A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Віталій Бунечко провів перше засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Житомирській ОВА. ВІДЕО

Дата: 20.10.2023 15:47
Кількість переглядів: 103

13 жовтня, начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко провів перше засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» при Житомирській ОВА.

Фото без опису

На засіданні були присутні заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександр Федько, керівник апарату ОВА Олег Шарварко, представники структурних підрозділів Житомирської ОВА та силових відомств області.

Начальник Житомирської ОВА наголосив на тому, що міжнародні донори хочуть повної підзвітності та прозорості на всіх етапах реалізації проєктів, а не лише на етапі закупівель. Ми повинні це максимально забезпечити.

 

«Усі проєкти, які реалізуються на місцях, мають бути чітко вивіреними, всі витрати – обґрунтованими. Інше – неприпустимо», – зауважив Віталій Бунечко.

По об’єктам, про стан фінансування та виконання робіт доповіла директорка Департаменту регіонального розвитку ОВА Інна Хоменко. Вона зазначила, що на сьогодні одним з основних джерел фінансування відбудови області є фонд ліквідації наслідків збройної агресії, якій створено у складі спеціального фонду державного бюджету України. Джерелами формування такого фонду є кошти, отримані від примусового вилучення в Україні власності російської федерації, та частково кошти від прибутку Національного банку України.

Житомирській області погоджено 6 об’єктів, а саме: реконструкцію майнових комплексів 2 обласних лікарень, відновлення 2 шкіл, які були значно пошкоджені внаслідок ракетних обстрілів, облаштування приміщення під центр безпеки громадян. Крім того, за кошти Фонду схвалено розробку проєктної документації на будівництво гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб у селі Зарічани Житомирського району.

На цей час 2 об’єкти вже знаходяться в роботі, а саме Кирданівський ліцей та гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб в Зарічанах.

Загальна сума виділених коштів на цих 6 об’єктів складає 852,2 мільйона гривень.

Олександр Федько зазначив, що відкритість та прозорість діяльності органів влади є основними критеріями формування повноцінної довіри жителів регіону, тому їх дотримання є одним із пріоритетних цілей.

«Всі види діяльності, пов’язані із відновленням області коштом  Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, а також робота нашої групи, мають бути публічно висвітлювані. Наша мета – діяти злагоджено та оперативно, забезпечуючи відкритий обмін інформацією з громадськістю», – додав керівник робочої групи Олександр Федько.

Нагадаємо, що днями при Житомирській ОВА була створена робоча група «Прозорість та підзвітність» за участі правоохоронних органів, представників адміністрації, антикорупційних інституцій. Її метою є реалізація антикорупційної політики на всіх рівнях. Керівником робочої групи «Прозорість та підзвітність» призначено заступника начальника ОВА з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександра Федька.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь