A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Житомирщина долучилася до Всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен»

Дата: 20.10.2023 15:36
Кількість переглядів: 38

З початку місяця в області стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен», метою якої є допомога внутрішньо переміщеним особам із працевлаштуванням та інтегруванням в нових умовах.

Фото без опису

 Її проводить Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за участі Державної служби зайнятості, обласних військових адміністрацій, громадських та міжнародних організацій, роботодавців та ЗМІ.

У рамках кампанії на Житомирщині організовані заходи з інформування переселенців про послуги служби зайнятості. Також ведеться системна робота з роботодавцями щодо важливості надання робочих місць для працевлаштування ВПО. Велика увага приділяється грантовій програмі «єРобота», що впроваджується з метою надання фінансової підтримки тим, хто прагне започаткувати власну справу або масштабувати бізнес. ВПО мають змогу переглянути актуальні пропозиції роботи на «Єдиному порталі вакансій» або через чат-боти на Телеграм-каналах.

Для ВПО є можливість отримати ваучер на навчання. Це документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти. Ваучери видаються за затвердженим Мінекономіки переліком професій і спеціальностей. Людина, яка бажає змінити професію, набути нових знань і навичок, має можливість одноразово отримати ваучер.

Також, служба зайнятості надає переселенцям широкий спектр соціальних послуг, зокрема:

  • індивідуальне планування працевлаштування;
  • професійне навчання;
  • пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні;
  • надання грантів для створення або розвитку власної справи.

Нагадаємо, що при обласних військових адміністраціях створено Раду з питань ВПО, яка мають на меті допомагати інтеграції внутрішніх переселенців, а також роботі органів місцевої влади для забезпечення прав та інтересів ВПО, в тому числі їх працевлаштуванню.

Щоб врегулювати діяльність таких рад і сприяти їх створенню на всій території України, Кабмін ухвалив Постанову «Про затвердження Типового положення про Раду з питань внутрішньо переміщених осіб». Проєкт документа було розроблено Мінреінтеграції на виконання Стратегії державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року. Згідно з Типовим положенням про Раду з питань ВПО, вони сприятимуть реалізації регіональної політики щодо внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, їхній адаптації й інтеграції у приймаючі громади. Серед основних завдань таких рад – сприяння забезпеченню соціального захисту ВПО, їх працевлаштування, забезпечення житлом, надання психосоціальної, медичної та правової допомоги тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь