A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

У закладі освіти Чоповицької громади відкрито перший Клас безпеки

Дата: 27.04.2023 19:32
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

27 квітня 2023 року на базі КЗ «Чоповицький ліцей» Чоповицької селищної ради відбулось офіційне відкриття першого у Чоповицькій громаді Класу безпеки.

На заході були присутні Чоповицький селищний голова Михайло Філоненко, начальник відділу освіти, культури та спорту виконавчого комітету Чоповицької селищної ради Наталія Філоненко, представники Коростенського районного управління ГУ ДСНС України у Житомирській області Богдан Єжов та Иван Буханчук, інспектор ювенальної превенції відділення поліції №1 Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області Ольга Савчук.

Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Коростенського районного управління ГУ ДСНС України у Житомирській області Іван Буханчук зазначив: «Дитяча безпека, особливо під час війни, є вкрай актуальною. Адже внаслідок бойових дій в Україні діти часто гинуть та отримують поранення і травми. Відтак знання, отримані у цьому класі, допоможуть уникнути трагічних ситуацій».

Важливе значення у превентивній діяльності ДСНС України займає робота з дітьми. Вкрай важливо навчити підростаюче покоління як уникати небезпек та правильно діяти у таких ситуаціях. Тому відразу після відкриття Класу безпеки відбулися тематичні заняття: провідний інспектор Коростенського районного управління ГУ ДСНС України у Житомирській області Богдан Єжов продемонстрував макети вибухонебезпечних предметів, розповів про ризики, пов’язані з вибухонебезпечними та іншими підозрілими предметами, ознайомив з алгоритмом безпечної поведінки при їх виявленні. Головне правило у таких ситуаціях – не чіпати такі знахідки, не користуватися поблизу засобами зв’язку, відійти на безпечну відстань – не менше 100 метрів та повідомити про них дорослим або безпосередньо оперативні служби за номерами «101» або «102».

У рамках Місячника з цивільного захисту учнів та педагогів ознайомили з основними вимогами пожежної безпеки в побуті. Присутніх застерегли про заборону спалювання сухої рослинності та розповіли, що такі дії несуть шкоду не лише довкіллю, а й здоров’ю людей. Також дітям роз’яснили порядок дій при виникненні пожежі, при оголошенні сигналу «Повітряна тривога» та при виникненні інших надзвичайних ситуацій. Відразу було проведено навчальну евакуацію учнів та персоналу закладу освіти у разі пожежі. Представники 30 ДПРП смт Чоповичі продемонстрували роботу порошкового вогнегасника та надали можливість дітям загасити імітовану пожежу.

Медична сестра КЗ «Чоповицький ліцей» Юлія Прокопенко провела практичне заняття з надання першої домедичної допомоги. Інспектор ювенальної превенції Ольга Савчук поінформувала про адміністративну та кримінальну відповідальність, яка може бути застосована відносно дітей шкільного віку.

Відкриття таких освітніх безпекових просторів сприяє формуванню у підростаючого покоління відповідального ставлення до власної безпеки та оволодінню дітьми навичками поведінки у різних небезпечних ситуаціях. Тож в подальшому планується навчання з цивільного захисту та відкриття Класів безпеки в інших закладах загальної середньої освіти Чоповицької громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь