A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Стихійна торгівля продуктами харчування

Дата: 28.02.2023 16:32
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Коростенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області попереджає: стихійна торгівля продуктами харчування – загроза епідемічного добробуту населення. Торгівля «з рук» на вулицях, у дворах, на території, яка межує з територією ринку та в інших невстановлених місцях заборонена, оскільки ці продукти харчування не відповідають санітарним нормам.

Товар у таких місцях реалізується без дотримання належного температурного режиму, не пройшовши лабораторний контроль, без належного пакування, а також без супровідних документів, які засвідчують безпечність продукту. Особливо це стосується молочних, рибних та м’ясних продуктів, які вимагають особливих умов зберігання.

Приватні особи, які реалізують продукцію на вулицях, не мають умов для дотримання правил особистої гігієни, здебільшого не проходять медичних обстежень і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань.

Купуючи продукти харчування «з рук», покупець бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для здоров’я, оскільки якість і свіжість продуктів на стихійних ринках не перевіряють.  

На сьогодні Держпродспоживслужба тісно співпрацює з Національною поліцією у питанні боротьби із стихійною торгівлею і, відповідно, запобігання харчових отруєнь жителів. Проводиться роз’яснювальна робота серед підприємців і громадян про всі ризики торгівлі «з рук» у невстановлених місцях, громадяни застерігаються від небезпеки, яка пов’язана із вживанням небезпечних продуктів. Торгівля продуктами харчування в невстановлених місцях в Україні незаконна і контроль за незаконною торгівлею здійснюється відповідно до статті 160 Кодексу України про адміністративні порушення, де передбачено накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Пам’ятайте: стихійна торгівля може бути небезпечною для здоров’я! Бережіть себе і своїх рідних!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь