A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Віктор Градівський долучився до Українсько-словацького бізнес-форуму

Дата: 08.11.2022 11:03
Кількість переглядів: 169

Сьогодні, 07 листопада, під головуванням віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної відбулося онлайн-засідання Українсько-словацького бізнес-форуму.

Від Житомирської обласної військової адміністрації до форуму долучилися заступник начальника ОВА Віктор Градівський та представники Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОВА.

В даний час перспективним напрямком співпраці зі словацькими партнерами є: залучення до процесу відбудови зруйнованих унаслідок російської агресії об’єктiв iнфраструктури, у тому числі критичноï, житлових будинків, шкіл, садочків, соціальних закладів. Крім того, упровадження спільних ініціатив iз розвитку індустріальних парків та реалізація проєктів у сфері економіки, енергоефективності, житлово-комунальної галузі, залучення інвестицій у галузь легкої, целюлозно-паперової, металургійної, хімічної, добувної, машинобудівної промисловості області для створення інноваційних виробництв високотехнологічної продукції.

Для їхнього створення представникам словацьких ділових кіл пропонуються виробничі приміщення, земельнi дiлянки (greenfield), вiльнi комплекси (brownfield), де збереглися приміщення, комунікації та відповідна інфраструктура.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОВА, зовнішньоекономічна політика області спрямована на поглиблення та розширення взаємовигідних торговельно-економічних зв’язків з усіма країнами світу, в тому числі зі Словацькою Республікою. Впродовж 8 місяців 2022 року підприємствами області було здійснено зовнішньоторговельні операції із суб’єктами господарювання Словаччини на суму 33 млн дол. США.

Обсяг експорту товарів до Словаччини в зазначеному перiодi становив 6,5 млн дол. США та збільшився порівняно з аналогічним періодом 2021 року на 64%. Основними статтями експорту с: деревина і вироби з деревини 54,8% від загального експорту країни, вироби з каменю, гіпсу, цементу – 21%.

Обсяг імпорту становив 26,4 млн дол. США, що у 15 разів більше аналогічного показника 2021 року. Основу імпорту склали палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки – 87,3%.

На цей час на території областi здійснює господарську діяльність одне підприємство зі словацьким капіталом: ТОВ «Астафе» – будівництво будівель, виробництво виробів з бетону i цементу.

Віктор Градівський наголосив, що Житомирська область зацікавлена в активізації інвестиційного та торговельного співробітництва зі словацькою стороною. Зокрема делегація з представників міської влади та бізнесу Новоград-Волинської міської територіальної громади перебувала 13-14 жовтня цього року у м. Банська Бистриця (Словацька Республіка) на словацько-українському бізнес-форумі сталого розвитку.

Потягом заходу відбулися зустрічі українських та словацьких бізнесів у форматі В2В (аграрне виробництво, легка, деревообробна, харчова промисловість, та туризм, а також сфера житлово-комунального господарства).

Учасники поїздки ознайомились із роботою індустріального парку Vlkanová, HMC Invest a.s., як майданчика для розвитку бізнесу та відвідали туристичний об’єкт Špania dolina.

Житомирською обласною вiйськовою адмiнiстрацiєю підготовлено проєкт Меморандуму про співпрацю мiж Житомирською областю та Банськобистрицьким краєм.

Довідково. В Житомирській області на даний час створено 3 індустріальні парки, якi включені до Реєстру індустріальних (промислових) паркiв: Індустріальний парк «Коростень, Індустріальний парк «ЖИТОМИР-СХІД», Індустріальний парк «Малин-Захід».

У  м. Малині також є проєкт «Мережа індустріальних парків «Західний індустріальний кластер», учасниками якого є індустріальні парки в м. Малині та Брониківська територіальна громада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь