A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Робота служби з перевезень «Соціальне таксі»

Дата: 18.07.2022 20:11
Кількість переглядів: 916

З метою проведення соціальної роботи та надання соціальних послуг особам/сім’ям, які належать до вразливих груп населення, або перебувають в складних життєвих обставинах на території Чоповицької територіальної громади утворено Комунальну установу «Центр надання соціальних послуг».

При  Комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Чоповицької селищної ради функціонує служба з перевезень «Соціальне таксі», яка надає транспортну послугу.

Служба з перевезень працює відповідно до Положення «Про службу з перевезень Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Чоповицької селищої ради, яке було розроблено відповідно до постанови  Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 р. №189 «Деякі питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату». Метою діяльності служби з перевезень Центру є надання безкоштовних транспортних послуг для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю,  які мають порушення опорно-рухового апарату, порушення органів зору, інтелектуальні, психічні порушення, та осіб з іншими захворюваннями, які пересуваються за допомогою технічних засобів реабілітації, інших маломобільних груп населення, які за станом здоров’я не можуть пересуватися самостійно. 

Спецавтотранспорт «Соціальне таксі» - спеціально обладнаний автотранспорт, пристосований для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які за станом здоров’я не можуть пересуватися самостійно (з підйомним пристроєм, кріпленням для візків, додатковими місцями для осіб, що супроводжують осіб з інвалідністю  тощо.)

На кожного отримувача транспортних послуг заводиться особова справа, у якій зберігається заява та копії документів.

Послуга з перевезення надається особам по заявці не частіше 2 разів на місяць в межах Житомирської області

З початку 2022 року службою з перевезень було надано 30 транспортних послуг особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю.

         «Соціальне таксі» використовується для перевезення до лікувально-профілактичних, санаторно-оздоровчих, реабілітаційних та навчальних закладів, закладів, що надають соціальні послуги, протезно-ортопедичних підприємств та майстерень, центрів правової допомоги, центрів надання адміністративних послуг, органів виконавчої влади та інших закладів соціальної сфери, структурних підрозділів місцевого самоврядування, суду.

         Незважаючи на воєнний стан, транспортна послуга надається у звичному режимі.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь