A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Віталій Бунечко: Бюджет на 2022 рік передбачає 3,5 млрд грн для реалізації на Житомирщині проєктів державних програм, серед яких і «Велике будівництво»

Дата: 16.12.2021 16:02
Кількість переглядів: 628

Сьогодні на черговій 8-й сесії Житомирської обласної ради депутатським корпусом у повному складі було прийнято бюджет області на 2022 рік.

Як зазначив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, загальний обсяг обласного бюджету становитиме 3,6 млрд грн, що на 15,1% більше, аніж у 2021 році. Зокрема, планується збільшення коштів по всіх соціальних напрямках розвитку, а саме:

освіта – понад 1,1 млрд грн;

соціальний захист населення – понад 307 млн грн;

охорона здоров’я – майже 193 млн грн;

культура та мистецтво – близько 126 млн грн;

фізкультура та спорт – 101 млн грн.

Крім того, прийняття бюджету дає можливість Житомирщині отримати понад 3,5 млрд грн для реалізації важливих інфраструктурних проєктів у рамках державних програм, зокрема програми Президента України «Велике будівництво».

«У наступному році будуть продовжуватися роботи з будівництва, реконструкції та ремонту доріг загальнодержавного та місцевого значення, на які планується виділити 1,3 млрд гривень», — зазначив Віталій Бунечко.

Окрім того, передбачено понад 27 млн грн на ремонтно-реставраційні роботи Меморіального будинку-музею С. П. Корольова, що відбудуться в рамках президентської програми «Велика реставрація».

Також в обласному бюджеті передбачено майже 10 млн грн для виготовлення проєктно-кошторисної документації необхідної для проведення реконструкції майнового комплексу Житомирського обласного спортивного ліцею.

«Це надасть можливість у найближчі два роки, в рамках реалізації президентських програм, залучити від держави близько 500 млн грн для спорудження двох сучасних спортивних арен та реконструкції навчального корпусу спортивного ліцею», — додав голова облдержадміністрації.

Бюджетом також передбачено розроблення проєктно-кошторисної документації для проведення реконструкції обласної клінічної лікарні та обласної дитячої лікарні.

«Наступного року буде продовжуватися робота щодо забезпечення окремих категорій населення житлом, збільшаться видатки на покращення інфраструктури та матеріально-технічної бази комунальних закладів та багато інших проєктів», — резюмував Віталій Бунечко.

Нагадаємо, що під час восьмої сесії Житомирської обласної ради восьмого скликання депутатський корпус розглянув більше 70 питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь