A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

«Світ без меж»: У Києві відбулася презентація книги про розмаїття та рівність

Дата: 15.12.2021 15:31
Кількість переглядів: 293

У Києві відбулася презентація книги «Світ без меж» авторки Анастасії Степули, яка доступно та легкою мовою розповідає про різноманіття, рівність, толерантне спілкування – як правильно звертатися до різних людей. Книга спрямована на дітей молодшого віку, до кінця року її примірники буде поширено серед 20 тисяч українських шкіл.

Презентація відбулася за участі першої леді Олени Зеленської, Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, голови громадської спілки «Освіторія» Зої Литвин, директорки видавництва «Основи» Дани Павличко, директорки Українського інституту книги Олександри Коваль.

Перша леді назвала книгу провідником у світ різноманіття для малечі, і помічником для дорослих, які іноді ніяковіють від простих дитячих запитань.

«Хтось читає очима, хтось – пальцями. Хтось ходить, бігає, танцює ніжками, хтось – на кріслі колісному. Дитині варто пояснити – це тому, що люди різні. І якраз в цьому цінність кожного з нас. Я переконана, що «Світ без меж» із цим завданням впорається», – зазначила Олена Зеленська.

 За словами авторки Анастасії Степули, книга написана таким чином, щоб діалог дитини з дорослим був на рівних.

«Дуже важливо поважати питання дітей, які виникатимуть чи не на кожному етапі прочитання книги. Вони можуть здаватися дивними, наївними. Але на них потрібно відповідати, постійно відправляючи дитину до емпатії. Пояснювати, весь час тримаючи в голові вектор на рівність – ми всі рівні і поважливе ставлення до кожного є єдиним можливим», – розповіла Анастасія Степула.

Видання реалізовано за підтримки Міністерства культури України, Українського інституту книги та ініціативи Олени Зеленської «Без бар’єрів», видавництво – «Основи».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь