A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Міжнародний день прав людей з інвалідністю: Побудуємо безбар’єрну країну разом! – Мінсоцполітики

Дата: 06.12.2021 08:26
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

Сьогодні світова спільнота відзначає Міжнародний день прав людей з інвалідністю. Міністерство соціальної політики України наголошує, що це важливий привід переглянути плани з розвитку інклюзії в Україні і спитати себе, чи все, що могли, ми зробили. 

Рівні можливості для кожного – це допомога сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю, супровід під час навчання таких дітей у звичайних школах, робочі місця та їх адаптація під потреби кожної людини, створення доступного простору і ще сотні інших справ.

Ми пишаємося силою духу, волею до життя та активною життєвою позицією українців: досягненнями наших паралімпійців, успіхами бізнесменів та громадських активістів. Своїм прикладом вони доводять, що немає таких перепон, які могли б завадити повноцінному життю сильної та активної людини.

Міністерство соціальної політики України спільно з громадськими організаціями та територіальними громадами щодня працює над тим, щоб бар’єрів для людей з інвалідністю в Україні ставало менше.

Побудуємо безбар’єрну країну разом!

Довідково. Міжнародний день людей з інвалідністю був проголошений у 1992 році Генеральною Асамблеєю ООН (резолюція 47/3).

Історія його виникнення починалася у 80-х роках ХХ сторіччя, коли Організація Об’єднаних Націй оголосила 1983-1992 роки десятиліттям людей з інвалідністю. 

Законом України від 16 грудня 2009 року №1767-VI нашою державою було ратифіковано Конвенцію про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї.

З метою забезпечення належних умов для реалізації соціально-економічних, політичних, особистих прав і свобод особами з інвалідністю, впровадження кращого світового досвіду у цій сфері та недопущення дискримінації Указом Президента України від 03 грудня 2015 року №678/2015 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю» також закріплено відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю в Україні щороку 03 грудня. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь