Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

ЗУСТРІЧ ЧЕРЕЗ 80 РОКІВ

Дата: 24.11.2021 11:22
Кількість переглядів: 609

Фото без описуЗ особливим трепетом душі зустрічав Чоповицький селищний голова Михайло Філоненко  гостей з Республіки Казахстан. Кузембаєва Айшагуль зі своєю дочкою  прилетіли з далекого  міста Кизилорда, щоб вклонитися  землі, за яку  віддав своє життя у грудні  1943 року  її батько – солдат Кузембаєв  Адильбек.

        Кузембаєвій  Айшагуль було всього півтора рочки, коли у 1941 році батька призвали в армію і відправили на фронт. Жодного листа  сім’я  від нього  не отримала. Після війни дружина  довгі роки чекала чоловіка, бо похоронка не надходила. Свою віру, надію і любов передала дітям, які, ставши дорослими,  почали пошуки хоч якоїсь вісточки про свого батька.  У родині  зберігаються цілі папки переписки з військкоматами, архівами, але без конкретики.

         Тоді вісімдесятирічна   Айшагуль звернулася на програму  Казахського радіо «Де ти, моя рідна людина?»  і телепрограму «Дорогі нам люди». І яке було її здивування, коли редактор цих програм  Асель Аскардизи повідомила, що волонтери з України знайшли місце захоронення  її батька. 

        Солдат 143-ї стрілецької дивізії  Кузембаєв Адильбек  був тяжко поранений  у жорстокому бою біля  села Липляни у листопаді 1943 року, помер і похований у братській могилі. Його прізвище та ім’я викарбуване на гранітній плиті  Меморіалу слави у  центрі с.Йосипівка.

        «Батьку, ми зустрілися  через 80 років…», - крізь сльози шепотіла сивочола жінка, схиляючись над плитою, де  увіковічене  ім’я  рідної людини.

        Зворушливо, аж до мурашок по шкірі…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь