A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

У Житомирській області триває вакцинація працівників освітніх установ від коронавірусу, – Юрій Денисовець

Дата: 08.10.2021 14:51
Кількість переглядів: 1026

Фото без опису

07 жовтня в Житомирській ОДА відбулась онлайн-нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Денисовця з керівниками місцевих органів управління освітою з питань проведення вакцинації педагогічних працівників проти COVID-19.

На нараді обговорили ситуацію в області щодо вакцинації вчителів і подальшої роботи закладів освіти в умовах дії «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.

За інформацією Департаменту освіти і науки Житомирської ОДА, в області функціонує 1280 закладів освіти, у 266 з яких станом на 07 жовтня відсоток вакцинованого персоналу становить менше 80%.

З 651 закладу дошкільної освіти не провакциновано у достатній кількості 199 закладів або 30,5%.

Ситуація щодо вакцинації в закладах загальної середньої освіти краща ніж у дошкільних – наразі з 580 ЗЗСО не провакциновано 65 закладів (11,5%), які продовжують навчання за дистанційною формою.

За статистичними даними, у Житомирському районі загальний відсоток вакцинованих першою дозою найкращий із чотирьох районів – 82,9%. Але найгірша ситуація склалась у Вільшанській (51,4%) та Вишевицькій (52,0%) територіальних громадах. Також не досягли потрібного рівня вакцинації проти коронавірусу Курненська (61,8%), Станішівська (62,0%), Попільнянська (65,5%) та Андрушівська (71,0%) громади.

У Новоград-Волинському районі загальний відсоток вакцинованих склав 82,6%. Дві територіальні громади з відсотковим показником до 70,0% – Довбиська та Чижівська. Три територіальні громади наближаються до відсотка 80,0 – Городницька, Дубрівська та Барашівська.

Загальний відсоток вакцинованих освітян у Бердичівському районі становить 79,6%. На зменшення відсотка вакцинованих вплинула ситуація, яка склалась у двох територіальних громадах: Ружинська – 63,2% та Краснопільська – 71,7%.

Найгірша ситуація з вакцинацією наразі в Коростенському районі – 77,2%. Чотири територіальні громади мають менше 70,0% вакцинованих освітян: Горщиківська, Ушомирська, Словечанська та Олевська.

«Закликаю працівників закладів освіти свідомо й виважено підійти до питання вакцинації проти коронавірусу та захистити себе й учнів від важкої хвороби», – наголосив Юрій Денисовець.

Заступник голови Житомирської ОДА подякував керівникам закладів професійної та професійно-технічної освіти, де в усіх 20 закладах вакциновано більше 80,0% працівників, що дозволяє ефективно здійснювати освітній процес у звичному режимі.

Також він відзначив заклади фахової передвищої освіти, де з 20 закладів дистанційно працює 2, та заклади вищої освіти, серед 9 з яких на дистанційному навчанні перебуває 1 (приватний) заклад, і закликав бути відповідальними та вакцинуватися.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), у разі переходу до «червоного» рівня епідемічної небезпеки заклади освіти працюватимуть за умови, якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Перша заступниця голови ОДА Наталія Остапченко повідомила, що на Житомирщині стрімко зростає кількість летальних випадків від коронавірусної хвороби та також закликала жителів області вакцинуватися.

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь