A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Всеукраїнський з’їзд територіальних громад

Дата: 08.07.2021 14:40
Кількість переглядів: 378

     

   Чоповицький селищний голова Михайло Філоненко 7 липня 2021року побував на Всеукраїнському з’їзді територіальних громад (м.Київ). Чоповицька селищна територіальна громада є членом Всеукраїнської асоціації ОТГ. У роботі з’їзду взяли участь міжнародні партнери, народні депутати України, представники Уряду та центральних органів виконавчої влади, міські, селищні, сільські голови. На порядку денному були питання:

  1. Конституційне закріплення результатів реформи місцевого самоврядування, зміни до Закону про місцеве самоврядування в Україні, нова редакція Закону про службу в органах місцевого самоврядування.
  2.  Нормативно-правове забезпечення реалізації нового етапу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.
  3. Підходи до розмежування повноважень між рівнями місцевого самоврядування та органами державної влади, ресурсне забезпечення повноважень (освіта, медицина, соціальний захист, цивільний захист та інше).

   Цей захід став справжнім майданчиком для живого, відвертого і конструктивного спілкування між представниками органів місцевого самоврядування та центральних органів виконавчої влади, урядовцями, законодавцями. Такий прямий діалог дав можливість почути позиції сторін по проблемних питаннях, поєднати запити громад і законотворчу діяльність, донести пропозиції від народу щодо формування ефективного місцевого самоврядування, здатного і спроможного забезпечувати  сталий місцевий розвиток і безпечне життєве середовище для громадян.

   Всеукраїнський з'їзд територіальних громад прийняв Резолюцію та направив її до керівництва держави.

   Михайло Філоненко, переконаний, що заходи такого масштабу вкрай необхідні представникам місцевого самоврядування, адже є можливість поспілкуватися з колегами з усієї України, обмінятися досвідом і заявити свою позицію щодо узгодження інтересів держави та територіальних громад. Спільний голос територіальних громад буде почуто!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь