A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

COVID-19 на Житомирщині: щеплення вакциною Pfizer розпочалося з Житомирського геріатричного пансіонату. ВІДЕО

Дата: 20.04.2021 14:41
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

 

Сьогодні, 19 квітня, мобільна бригада з вакцинації від COVID-19, утворена при КП «ЦПМСД» Житомирської міської ради, розпочала щеплення вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech працівників та підопічних Житомирського  геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради (с.Іванівка).

 Всього мобільна бригада сьогодні отримала 14 флаконів для щеплення 84 осіб даного пансіонату, з яких 13 працівників та решта – утриманці закладу.

 Завтра, 20 квітня, планується вакцинувати ще 54 підопічних Житомирського  геріатричного пансіонату.

«Сьогодні ми не бачимо інших шляхів боротьби з пандемією, як створення колективного імунітету шляхом вакцинації. Тому мною було прийнято рішення щепитися і як керівник закладу я показав приклад, що вакцинуватися потрібно, бо життя людини – це найдорожче», – сказав директор закладу Юрій Шеремет.

Одними з перших сьогодні щепилися підопічні закладу – 68-річна Ніна Степанюк та 71-річний Володимир Манчук, – які також наголосили на важливості вакцинації від коронавірусної інфекції задля скорішого подолання пандемії.  

 Нагадаємо, що сьогодні також отримала перші 12 флаконів вакцини від COVID-19 Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech мобільна бригади № 2, які призначаються для  щеплення 72 осіб у Бердичівському геріатричному пансіонаті Житомирської обласної ради

Житомирська область отримала першу партію вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech 17 квітня у кількості 1170 доз. Всього до області буде поставлено 4680 доз цієї вакцини. 

На обласному складі вакцина зберігатиметься в спеціальних термоконтейнерах із сухим льодом, здатним підтримувати наднизькі температури. Звідти попередньо розморожені до +2 – +8 °C флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадами, які мають їх використати її протягом 120 годин. 

Щепити цією вакциною будуть персонал та підопічних будинків для літніх людей, потім – працівників ДСНС та прикордонників. 

За кожним щепленням першою дозою вакцини буде зарезервовано другу дозу з цієї ж партії.  

Довідково. Житомирський геріатричний пансіонат є стаціонарною соціально-медичною установою  загального типу для постійного проживання громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, які  потребують постійного  стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування. 

У даний час в пансіонаті соціальні послуги стаціонарного догляду отримують 155 підопічних, забезпечених всім необхідним для культурного, побутового та медичного обслуговування, серед яких: 5 учасників війни,  12 ветеранів праці, 26 дітей війни, 1 член сім’ї загиблих та 14 потерпілих від аварії на ЧАЕС. 

 

 

Фото без опису Фото без описуФото без опису Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь