A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Децентралізація: керівництво Житомирської ОДА долучилося до обговорення законопроєкту про місцеві державні адміністрації

Дата: 24.03.2021 09:31
Кількість переглядів: 535

   Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування пропонує до публічного обговорення проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні» №4298.

   Про це сьогодні говорили під час онлайн-конференції з представниками обласних державних адміністраційВід Житомирської ОДА участь у заході взяли перша заступниця голови облдержадміністрації Наталія Остапченко, заступник голови ОДА Юрій Оханський та керівник апарату ОДА Олег Шарварко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та апарату.

   Законопроєкт створює правові передумови для функціонування місцевих державних адміністрацій префектурного типу до внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади). Також законопроєкт приводить законодавство у відповідність з сучасними викликами, які постають перед посадовими особами обласних та районних державних адміністрацій під час виконання конституційних повноважень.

   Прийняття цього законопроєкту також забезпечить реалізацію конституційних положень щодо забезпечення законності під час здійснення органами та посадовими особами місцевого самоврядування своєї діяльності для збалансування системи стримування і противаг у частині дотримання Конституції України та законів України усіма суб’єктами публічної влади в державі.

   Для обговорення, оцінки та рейтингування законопроєкту до 04 квітня 2021 року перейти за посиланням на порталі Верховної Ради України «Громадське обговорення законопроєктів» – https://itd.rada.gov.ua/services/pubd/.

  Нагадаємо, 04 березня, Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про місцеві державні адміністрації» та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні №4298.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь