A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Звіт про стан реалізації Стратегії розвитку

Дата: 02.02.2021 12:24
Кількість переглядів: 542

ЗВІТ

про стан  реалізації Стратегії розвитку

Чоповицької селищної об’єднаної територіальної громади до 2027 р.

за ІV квартал 2020 р. та 2020 рік

         Протягом  четвертого кварталу  та усього 2020 року Чоповицька селищна рада проваджувала діяльність, спрямовану на реалізацію Стратегії розвитку Чоповицької селищної територіальної громади до 2027 року, але з березня  місяця  у державі були введені  карантинні обмеження, які внесли свої корективи у роботу  та не сприяли розвитку громади. Знаковою була подія утворення Чоповицької селищної територіальної громади у новому складі: смт Чоповичі та 26 сіл.

         25 жовтня 2020 р. відбулися  місцеві вибори  на базі нового адміністративно-територіального поділу. Обрано депутатів Чоповицької селищної ради восьмого скликання та затверджено новий персональний склад виконавчого комітету.

 

А.2.1.1. Організація та проведення  масових заходів  для населення ОТГ.

        - 11.01.2020 – у центрі смт Чоповичі відбувся конкурс колядок та щедрівок.

        - 22.01.2020 – у актовій залі відбулися урочистості до Дня Соборності України «Без соборності  - немає незалежності». У закладах освіти пройшов цілий ряд заходів: тематичні лінійки, флешмоб «Єдина Україна» та інше.

        - 20.02.2020 – урочисті заходи у с.Йосипівка з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні.

        - До Міжнародного дня рідної мови у КЗ «Чоповицька публічна бібліотека» відбувся захід «Пісня  - душа народу».

        - 27.02.2020 – народні гуляння на Масляну.

        - Святкові концерти до Міжнародного жіночого дня.

        З 13 березня 2020р. введені карантинні обмеження і заплановані заходи були скасовані.

 

А.2.2.1. Робота з громадським активом.

        У процесі своєї діяльності  селищна рада  співпрацює з Молодіжною радою та Громадською організацією «Центр самореалізації «Добра справа».

Спільно 04.07.2020 провели  облаштування  пляжу, зони відпочинку  біля ГЕС (Загребля).

        За ініціативи  громадськості, а конкретно  Баранівського Василя Федоровича виготовлено та встановлено пам’ятник  засновнику Чопович – князю Древлянському Гнату Чопу. Урочисте відкриття пам’ятника відбулося 24 червня 2020р.

        Громадська організація «Цвіт кульбаби!» (Наталія Сухачова) разом з ГО «Центр самореалізації «Добра справа» (Михайло Фещенко) провели опитування жителів  Чоповицької громади про роботу бібліотек . Результати

2

опитування Наталія Сухачова  презентувала  12 січня 2021 року  в  КЗ «Чоповицька публічна бібліотека».

        Мешканці  описали бібліотеку, яку б вони хотіли бачити  в нашій громаді і яка б точно  приваблювала людей різних поколінь. Це має бути сучасна медіотека, в  просторому і комфортному приміщенні. Тут має бути тепло і затишно; кілька зручних  крісел і пуфів. Обов’язково  гарне освітлення. Бажано, щоб був комп’ютер з доступом до мережі Інтернет і принтер; для дітей – настільні ігри.  Мешканці хочуть, щоб у бібліотеці був оновлений книжковий фонд із  сучасною літературою і цікавими книжками для саморозвитку та самовдосконалення; щоб тут проводилися  різні майстер-класи (вишивання, плетіння, в’язання, різьблення по дереву та інше).        

 

Б.1.1.3. Виготовлення містобудівної документації.

        Одним із найбільших фінансомістких та стратегічно важливих  заходів було виготовлення містобудівної документації: генеральних планів  населених пунктів Чоповицької громади та  планів зонування. Роботи розпочато ще  у 2019 році і зараз – завершальний етап: пакет містобудівної документації  направлено для розгляду та затвердження  обласної архітектурно-містобудівної ради при Житомирській обласній державній адміністрації.

        На виготовлення містобудівної документації із селищного бюджету спрямовано 1 мільйон 321,2 тис.грн.

 

Б.3.1.2. Реконструкція – термомодернізація   будівлі  Чоповицького Будинку  культури.

        Реконструкція – термомодернізація   будівлі  Чоповицького будинку культури-це один із пріоритетних  проектів,  які потребують  закріплення фінансування, визначених Стратегією розвитку на 2020 рік.

        Розроблено проєкт «Реконструкція-термомодернізація будівлі Чоповицького будинку культури за адресою: вул.Кантемирівська 13, смт Чоповичі, Малинський район, Житомирська область». Період реалізації проєкту: січень 2021р. – грудень 2022 року. Загальна кошторисна вартість проєкту: 12 млн 744, 424тис. грн., з них:  11 млн 469,981 тис.грн (90%) – кошти Державного фонду регіонального розвитку, 1 млн 274,443 тис.грн (10%) – співфінансування  за рахунок селищного бюджету.

        Проєкт направлено до Житомирської  обласної державної адміністрації для участі у конкурсному  відборі  проектів, які  будуть  реалізовуватися за кошти  Державного фонду регіонального розвитку.

 

Б.4.2.2. Організація облаштування  торгівельних майданчиків, ринків, місць виносної торгівлі для місцевих виробників.

        З метою  впорядкування розміщення тимчасових споруд  для провадження  підприємницької діяльності  під час проведення  ярмарок, державних та місцевих  святкових, урочистих  масових заходів на території  населених пунктів  Чоповицької громади розроблено  Порядок  розміщення  тимчасових

3

 

споруд для провадження підприємницької діяльності  під час проведення  ярмарок, державних та місцевих  святкових, урочистих  масових заходів на території  населених пунктів  Чоповицької селищної ради. Зазначений Порядок буде затверджуватися рішенням  сесії селищної ради і є регуляторним актом.

        Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проект рішення сесії селищної ради направлено  на погодження до Державної регуляторної служби  України.

 

В.1.2.1. Ліквідація стихійних сміттєзвалищ.

        Постійно проводиться робота по  благоустрою населених пунктів. За звітний період провели Місячник благоустрою, ліквідували стихійні звалища сміття у с. Пристанційне, при виїзді із смт Чоповичі, по вул. Вайсера смт Чоповичі (район лісозаводу), на селищному та сільських кладовищах.

        Ліквідовано звалище сміття по  вул.Тараскіна у селі Новобратське. Визначено власника сміття, якого і зобов’язали його ліквідувати.    

        З метою запобігання або зменшення обсягів  утворення відходів, додержання  умов поводження з ними, запобігання негативному впливу  їх на  навколишнє природне  середовище і здоров’я людей рішенням виконавчого комітету  Чоповицької селищної ради  від 20 серпня 2020 року № 39 утворено постійно діючу  комісію  з питань  поводження з безхазяйними відходами на території  Чоповицької селищної територіальної громади. Затверджено Положення про неї та Порядок  виявлення і обліку  безхазяйних відходів.

 

В.1.2.2. Організація збору та сортування  ТПВ.

         З червня 2020 року в тестовому режимі розпочато збір та вивезення ТПВ у смт Чоповичі, а з січня 2021 року – з с. Пристанційне. Через оголошення мешканців повідомлено про  порядок збору  сміття. Розроблено  та доведено до населення графік вивезення  ТПВ. Триває робота по формування  тарифів на вивезення побутових відходів.

         Також за сприяння ТОВ «ФЕРОМ БАРВІНКИ»  організовано збір та вивіз сміття у с.Барвінки

 

В.2.1.1. Розвиток КНП «ЧСЦПМСД».

        КНП «Чоповицький селищний центр первинної медико-санітарної допомоги»  є закладом первинної ланки медицини і надає медичні послуги населенню. Для надання якісних послуг потрібно постійно забезпечувати розвиток  КНП.

        У 2020 році із селищного бюджету виділено 60 тис. грн для придбання меблів, 16 тис. грн –  на закупівлю  засобі боротьби  із СOVID-19. За рахунок  економії коштів по енергоносіях виділено   50 тис.грн на заміну  тепломережі  КНП.

        Також у звітному періоді  залучено спонсорські кошти  і на 25 тис.грн закуплено медичні костюми та взуття.

4

 

В. 2.1.2.  Відкриття дитячого садочка.

        Дитячий садочок  смт Чоповичі є об’єктом  Президентської програми «Велике будівництво». Вартість проекту близько 19 млн.грн.  Даний проект на сьогодні успішно реалізується.

 

 В. 2.3.1. Соціальне таксі.

        З вересня 2019 року у Чоповицькій громаді функціонує  «Соціальне таксі» - служба для  перевезення  осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають  порушення опорно-рухового апарату.

        Протягом  січня-грудня  2020 року спецавтомобілем здійснено 28 поїздок  (з них 12 – у четвертому кварталі 2020 року) в межах Житомирської області до медичних закладів та соціальних установ.

 

В.3.1. Ремонт та відновлення дорожнього покриття.

        У звітному році  зроблено капітальний ремонт  двох доріг  комунальної власності: по вул. Захарченка та вул. Житомирська  в  смт Чоповичі (на загальну суму близько 1 млн.грн).

        Проведено  ремонт доріг загального користування місцевого значення   в рамках  експлуатаційного утримання  за рахунок Державного дорожнього фонду. Це зокрема вул. Садова, вул. Тараскіна в с. Новобратське, під’їзд до с. Стримівщина, під’їзд до с.Липляни, вул.Центральна с. Гутянське; ділянки дороги у напрямку м.Житомира до с.Мелені; Центральна вулиця у с.Тишів.

        У четвертому кварталі  проведено  капітальний ремонт дорожнього покриття по вул.Джерельна смт Чоповичі.

 

В.3.2. Проведення реконструкції  вуличного освітлення.

        Розроблено 7 проектів  реконструкції мережі  вуличного освітлення на території смт Чоповичі, сіл Пристанційне, Барвінки, Новобратське. Загальна вартість робіт на суму більше 2 млн. грн.  Реалізовано вже 3:

         1) Реконструкція вуличного освітлення за адресою: вул.Джерельна,   вул.Л.Українки, вул.Древлянська, вул. Житомирська,  пров. Квітневий, пров. Молодіжний в смт Чоповичі (виконано робіт на суму 176,0 тис.грн).

        2) Реконструкція вуличного освітлення за адресою: вул. Грушевського, вул.Садова, вул.Комарова в смт Чоповичі (виконано робіт на суму 55,7 тис.грн).

        3) Реконструкція вуличного освітлення за адресою: вул. Грушевського, вул.Травнева, вул.Кантемирівська, вул.Затишна в смт Чоповичі (виконано робіт на суму 160,0 тис.грн).

        Загалом:  проведено реконструкцію  вуличного освітлення  протяжністю 2920 м, додатково встановлено 8 опор, змонтовано 104 світильники. Виконано робіт  на загальну суму близько 400 тис.грн.

 

 

 

5

 

В.3.5.1. Залучення провайдерів  та забезпечення  сіл ОТГ Інтернетом.

         Ведуться  роботи по монтажу мережі  високошвидкісного  Інтернету в с.Йосипівка  та продовжується будівництво мережі в с. Новобратське.

На територію с.Тишів зайшов провайдер «ЛЮКС.НЕТ».

 

В.4.2.1. Відкриття поліцейської станції.

         Спільно з Малинським  відділенням поліції Коростишівського відділу Національної поліції  у Житомирській області  ведеться робота по  створенню  поліцейської станції  на території  Чоповицької селищної ОТГ.

         Вже проведено ремонт  у приміщеннях  поліцейської станції, завезені  меблі, облаштовано дитячий куточок, встановлені електрообігрівачі, придбані жалюзі на вікна, відремонтовано ганок, є вивіски.

        

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь