A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Сьогодні в Україні та світі традиційно відзначається Міжнародний день захисту дітей

Дата: 01.06.2020 14:49
Кількість переглядів: 571

Фото без опису

     

     День захисту дітей був заснований у 1949 році. Уперше відзначався у 1950 році в 51 країні світу. В Україні День захисту дітей відзначається згідно з Указом Президента від 30 травня 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей. Однією з найважливіших ознак цивілізованості суспільства, показником його розвитку є ставлення загалу до підростаючого покоління, розуміння того, що чужих дітей не буває. Що коли якомусь малюку не пощастило з батьками, які своїм жорстоким ставленням чи байдужістю позбавили його домівки, вигнали на вулицю, або ж проблеми зі здоров’ям викликали інвалідність, — підтримку йому повинні надати держава і суспільство зокрема. Пильна увага до дитячої проблематики не випадкова. В Україні проблеми забезпечення прав дітей стоять особливо гостро. З’ясувалося, що легше досягти перелому в економіці, ніж ліквідувати чи хоча б знизити наслідки тих соціальних ударів по сім’ях, які завдають бідність, безробіття та інші негаразди, що найболючіше позначаються на наймолодших членах суспільства. Десятки тисяч дітей, замість того, щоб навчатися, виростають без догляду і піклування, поповнюють ряди правопорушників.

     В Україні створено ряд організацій, які покликані захищати права дітей. На території Чоповицької селищної ради цими питаннями займається відділ соціального захисту населення та у справах дітей виконавчого комітету Чоповицької селищної ради. Одним з пріоритетних напрямків  роботи якого є соціальна підтримка категорії сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах. З даними сім'ями ведеться відповідна профілактична робота спрямована на подолання тих чи інших причин складних життєвих обставин. Також не потрібно забувати, що сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з бойовими діями на території областей нашої держави і кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього.

     День захисту дітей - це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти зростали в безпеці та були щасливими, а в майбутньому стали хорошими батьками та зразковими громадянами своєї країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь