Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

«Донор» означає «дарувати»

Дата: 05.07.2024 14:55
Кількість переглядів: 56

 Фото без опису

  Слово «донор» в перекладі з латинської мови означає «дарувати». Тобто дарувати людям, що потребують донорської крові, надію на одужання і шанс на життя. Донорська кров  потрібна військовим, цивільним, онкохворим, породіллям, хворим діткам та іншим.  Особливо важливим є донорство крові та її компонентів під час  війни, коли  багато поранених і від наявності донорської крові залежить життя бійця.  Тільки вдумайтеся: одна доза крові може врятувати три життя!

        4 липня 2024 року  у приміщенні КНП  «Чоповицький селищний центр первинної медико-санітарної допомоги» Чоповицької селищної ради  відповідно до графіку проходив виїзний забір крові.  Для здачі крові прибуло 80 чоловік (це трохи більше ніж у минулому році) і здали 68 чоловік: 30 чоловік приїхали із Скуратівського старостинського округу і 11  – з Йосипівки, 11чол.  – це працівники Чоповицької селищної ради. Також донорами стали  медичні працівники, працівники освіти та ТОВ «ЕЛЬФАПАК».

        Щира подяка усім, хто долучився до доброї справи!

     Знаємо, що значна частина донорської крові та її компонентів буде використана для  військовослужбовців. Вони наші Захисники  і Захисниці. Їм зараз найтяжче. Люди   різних країн і континентів захоплюються нашими воїнами, їх незламністю, відвагою, бойовою майстерністю, силою духу і твердим наміром іти до Перемоги! А наше завдання – допомогти їм усім, чим можемо.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь