Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

«Я не дам кацапам прийти і командувати моїми дітьми. Я буду усіх вас захищати …»

Дата: 04.07.2024 12:44
Кількість переглядів: 78

Ці слова належать чопівцю Шоботенку Олександру  Васильовичу. Досвідченому і відважному воїну, людині завзятої вдачі. Він народився і прожив своє  життя у селищі  Чоповичі. Навчався у місцевій школі, потім у Малинському лісотехнікумі, створив сім’ю, виховував дітей, працював. Все як у всіх. От тільки є в біографії одна особливість. Тричі доля закидала Шоботенка Олександра на Донеччину:  коли служив у армії, коли  брав участь у АТО з 2015 року  по 2019 рік і тепер, коли прийняв свій останній бій… Нью-Йорк Бахмутського району Донецької області…

3 липня 2024 року Чоповицька громада попрощалася  зі своїм Героєм -  молодшим сержантом  Шоботенком Олександром Васильовичем, номер обслуги самохідного артилерійського дивізіону військової частини А----.

Він був принциповим, щедрим, щирим, добрим, хоробрим, товариським і відповідальним.  Олександр Васильович мав великий бойовий досвід,  а тому  розумів наскільки потрібний  на фронті під час  цієї кривавої війни. Мудрий воїн став справжнім наставником і натхненником для побратимів.

За особисту мужність і героїзм, успішне виконання завдань під час бою Шоботенко О.В. нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та нагрудним знаком  «Золотий Хрест» від Головнокомандувача Збройних Сил України.

Шоботенко Олександр загинув, захищаючи Батьківщину і право своїх дітей на життя, захищаючи усіх нас.

Гордимося нашим Героєм!

Вічна слава і світла пам’ять Шоботенку Олександру Васильовичу!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь