Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

#безбар’єрність: Неля Ковалюк ознайомилася з роботою інклюзивно-ресурсного центру в Житомирі

Дата: 04.07.2024 09:28
Кількість переглядів: 46

Фото без опису

Представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю в Житомирській обласній військовій адміністрації Неля Ковалюк відвідала КУ «Другий інклюзивно-ресурсний центр» ЖМР. Вона ознайомилася з роботою центру, новинками та планами на майбутнє, а також побачила, як обладнані приміщення для потреб дітей з різними порушеннями.

«З директоркою центру Аллою Шовтюк ми працюємо понад десять років, організовували та реалізовували спільні інклюзивні проєкти. Ми перші почали говорити про інклюзивну освіту в місті та області. Розуміння не було, м’яко кажучи. Наразі все по-іншому, час диктує свої вимоги. Інклюзія входить у кожен куточок нашого життя», – зауважила Неля Ковалюк.

Крім того, представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю наголосила на важливості підтримки лідерів громадських організацій осіб з інвалідністю у місті та громадах. Вони першими контактують з людьми, дізнаються про їхні потреби та проблеми, тому також потребують психологічної підтримки.

 

Неля Ковалюк підкреслила важливість відкриття нових інклюзивних груп у професійних училищах.

«Для молоді з різними порушеннями також важливо продовжити навчання після ліцею та здобути робітничу спеціальність, таку як квіткар, ландшафтний дизайнер або помічник кухаря», – наголосила представниця Урядової уповноваженої з прав осіб з інвалідністю.

На зустрічі також обговорювалися плани на майбутнє щодо розвитку інклюзивної освіти й розширення можливостей для дітей з інвалідністю. Адже важливість створення безбар’єрного середовища не можна переоцінити. Нині інклюзія – це не просто тренд, а необхідність, яка сприяє розвитку гармонійного суспільства, де кожен має право на рівні можливості та підтримку.

 

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь