Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Родина для кожної дитини:розвиток сімейного патронату

Дата: 26.06.2024 21:37
Кількість переглядів: 52

26 червня 2024 року у Чоповицькій громаді відбулася зустріч із координаторкою проєкту «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» Наталією Пилипчук, координаторкою проєктів БО «Благодійний фонд «Зростай в родині» Тетяна Криворучко та кейс-менеджером Іриною Дроздовою.

У заході взяли участь Чоповицький селищний голова Михайло Філоненко, старости старостинських округів, директори закладів освіти,   поліцейський офіцер громади, фахівці суб’єктів надання соціальних,  освітніх та медичних послуг, які надалі будуть здійснювати заходи з інформування про патронат над дітьми, та кандидати в патронатні вихователі. Знайомили учасників заходу із сутністю та особливостями патронату над дитиною, з процедурою пошуку кандидатів у патронатні вихователі, розглядали можливості інформування громадськості, навчали для цього різним комунікаційним інструментам.

Необхідність реалізації проєкту полягає в тому, що діти, батьки яких потрапили у складні життєві обставини, потребують тимчасового влаштування, яке мінімізувало негативний вплив на ментальне здоров’я, сприяло швидкій соціалізації та покращенню умов проживання і виховання.

Однією із таких форм  є патронат — це послуга, завдяки якій дітей влаштовують не до спеціальних закладів, а в сім’ї професійних вихователів. Дитина перебуває там, поки її біологічні батьки долають скруту або на час пошуку нової родини. Таким чином, діти залишаються у своїй громаді, можуть ходити до своєї школи чи дитячого садочку, зберігають контакти з родичами.

Жодний інтернатний заклад не може замінити дитині сім’ю. І щоби популяризувати саме таку послугу та збільшити чисельність патронатних сімей, в Україні впроваджується важливий проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату».

Проєкт реалізується  спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Partnership for Every Child / Кожній дитині, Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь