Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

АЛЕЯ ГЕРОЇВ У ЧОПОВИЦЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 10.05.2024 21:45
Кількість переглядів: 272

10 травня у Чоповицькій громаді відбулося урочисте відкриття Алеї Героїв— земляків, які полягли за свободу і незалежність Батьківщини у російсько-українській війні.

Війна стала найбільшим випробуванням для нас, українців, для нашої нації гідності та волелюбності. У цій страшній війні, яка розпочалася ще у 2014 році, загинули тисячі військових та мирних жителів, серед яких і 27 воїнів — Герої нашої громади.

Алею облаштували в центрі селища Чоповичі. Відтепер, кожен, хто буде проходити чи проїжджати повз, матиме змогу подивитися в очі Героям, віддати їм шану.

На Алеї Героїв світлини з короткими біографічними відомостями захисників, які віддали своє життя за Батьківщину. Ця Алея — символ жертви, яку принесли наші воїни і про яку ніхто не має права забувати.

Право відкрити Алею надали Чоповицькому селищному голові Михайлу ФІЛОНЕНКУ. Присутні на заході почесні гості: народний депутат України Арсеній ПУШКАРЕНКО, заступник голови Коростенської районної державної адміністрації Володимир СИВКО виступили зі словами вдячності та шани захисникам.

Історія кожного захисника — це історія про самовідданість, сміливість, мужність. Імена наших полеглих захисників навічно вкарбовані в історію України. До сліз зворушила жителів громади церемонія вручення родинам загиблих знаків народної пошани :

Указом Президента України нагороджено (посмертно) орденом "За мужність ІІ ступеня" Сенича Миколу Миколайовича, орденом "За мужність ІІІ ступеня" Максименка Сергія Миколайовича, орденом "За мужність ІІІ ступеня" Яковенка Юрія Івановича, орденом "За мужність ІІІ ступеня" Шереметенка Дениса Анатолійовича та нагрудним знаком "За оборону Макарівщини" Марченка Олександра Васильовича. Нагороди вручили начальник 3-го відділу Коростенського РТЦК та СП Дмитро ПІКОВСЬКИЙ та народний депутат України Арсеній ПУШКАРЕНКО.

Нагороди від Православної Церкви України "За жертовність і любов до України" вручали протоієрей отець Степан та ієрей отець Максим нашим Героям: Шевцову Дмитру Володимировичу, Марченку Василю Михайловичу, Баранівському Андрію Васильовичу та Никончуку Роману Степановичу.Священики також провели заупокійний молебень та освятили Алею Героїв.

Символічно, в кінці заходу Чоповицький селищний голова Михайло ФІЛОНЕНКО та народний депутат України Арсеній ПУШКАРЕНКО посадили на Алеї Героїв кущ калини, як символ мужності людей, що віддали своє життя в боротьбі за Україну.

Ми ніколи не забудемо їх, наших воїнів світла і молимося про те, щоб на Алеї більше не збільшувалась кількість портретів.

Відтепер, у нашій громаді є ще одне святе місце, де можна вклонитися пам'яті загиблих воїнів -земляків, які на вівтар нашої свободи поклали своє життя.

Вічна слава! Вічна пам'ять Героям!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь