Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Поліцейські закликають жителів області бути більш розсудливими й не вірити у продаж вартісного майна за вкрай низькою ціною

Дата: 03.07.2023 10:51
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Днями до відділення поліції №1 (смт Любар) Житомирського райуправління звернувся 48-річний чоловік із заявою про ошуканство.

Він розповів, що нещодавно знайшов оголошення про продаж автомобіля на одному із сайтів мережі Інтернет. Потому чоловік зателефонував за номером, вказаним в оголошенні. Продавець повідомив, що транспортний засіб зможе доставити з-за кордону в Україну, проте заявнику потрібно буде здійснити певний переказ коштів на банківський рахунок.

Чоловік погодився та перерахував зловмисникам майже 240 тисяч гривень.

Автівки заявник так і не отримав, адже «продавець» перестав виходити на зв’язок, а коли зрозумів, що його ошукали, звернувся до поліції.

Нині правоохоронці встановлюють всі обставини події та причетних до злодіяння осіб у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Водночас поліцейські закликають жителів області бути більш розсудливими й не вірити у продаж вартісного майна за вкрай низькою ціною. Зазвичай, це ознака нечесних намірів продавця: ви ризикуєте отримати товари сумнівної якості або взагалі лишитися без грошей та покупок.

кладайте офіційні письмові угоди для убезпечення себе у разі користування посередницькими послугами з купівлі та доставлення вартісних товарів. Вимагайте особистої зустрічі з продавцем чи посередником та перевіряйте, з ким саме ви маєте справу, для цього просіть для ознайомлення необхідні документи. За потреби, радьтеся з фахівцями у відповідній галузі.

Відділ комунікації поліції Житомирської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь