Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

#безбар’єрність: У Бердичівській міській лікарні запрацював гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу

Дата: 15.06.2023 08:28
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

На базі акушерського відділення КНП “Бердичівська міська лікарня”, розташованого у “Центрі жінки”, почав функціонувати гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу.

“Потреба у такому кабінеті була великою, адже окрім пацієнток з Житомирської області на прийом часто приїжджають жінки і з інших областей. Наразі це сучасний кабінет, де ми маємо змогу надавати повноцінну та сучасну допомогу на належному рівні. Зокрема у кабінеті крім гінеколога працює і психолог, що проводить спеціальне навчання для тих, хто цього потребує”, — зазначив директор КНП “Бердичівська міська лікарня” Анатолій Сова.

За словами завідувача акушерським відділенням Віталія Грубського, кабінет передбачає надання кваліфікованої, цілодобової, безкоштовної, анонімної та конфіденційної медичної і психологічної допомоги. Сюди може звернутися будь-яка жінка у будь-який час доби та бути впевненою у тому, що її візит залишиться у таємниці. Лікарі фіксують лише час звернення та роблять запис щодо стану здоров’я відвідувачки, не вказуючи при цьому жодних персональних даних.

 

Послуги кабінету також будуть доступними і для пацієнток з інвалідністю: кабінет оснащено сучасним гінекологічним кріслом-трансфомером, висоту і положення якого можна регулювати. Для повноцінної роботи також надано кушетку, пристрій точкового світла, ноутбуки, принтер та витратні матеріали — оглядові набори і лікарські препарати. Персонал Центру пройшов спеціалізоване навчання з медико-психологічної допомоги постраждалим від сексуального та інших форм насильства, а також з ефективної комунікації з людьми з інвалідністю.

 

Гінекологічний кабінет відкрився завдяки Міжнародному Благодійному Фонду “Український Жіночий Фонд” за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення / UNFPA та Міністерства закордонних справ Данії.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь