Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Наслідки можливої російської ескалації щодо України будуть значними, і важливо, щоб цю ціну розуміли і в РФ, і у Європі – Президент

Дата: 21.12.2021 11:40
Кількість переглядів: 399

Фото без опису

Російська Федерація й деякі європейські країни мають зрозуміти масштаби можливої військової ескалації щодо України з боку Росії. Про це Президент Володимир Зеленський заявив представникам ЗМІ за результатами переговорів з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі.

«Те, що я чую, – більшість країн Європейського Союзу та Східного партнерства підтримують позицію України. Всі розуміють, що ціна буде дуже високою. Але ніхто навіть не уявляє обсяг жертв і втрачених життів. Ніхто цього не хоче. Я не впевнений, що всі лідери Європи однаково розуміють (цю ситуацію. – Ред.), тому що не всі лідери, на жаль, однаково розуміють у цілому, що відбувається на наших кордонах», – наголосив він.

Тому, як відзначив Володимир Зеленський, кожного разу, коли в Україну прилітає з візитом хтось із лідерів європейських країн, він запрошує їх приїхати на Донбас, на контактну лінію й побачити все на власні очі.

«Адже саме на контактній лінії на Донбасі можна подивитися, що реально відбувається. І військові, і цивільні багато можуть розповісти, особливо в тих населених пунктах, які були окуповані й потім звільнені. Вони розуміють різницю, розуміють ціну війни», – зауважив Глава держави.

На його думку, найголовніше, щоб цю ціну розуміла Російська Федерація.

«Тому що людей втрачатимуть і вони. Не дай боже. Все-таки ми віримо саме в дипломатичний формат перемовин», – наголосив Президент України.

Зі свого боку Єнс Столтенберг зазначив, що Україна, як і всі суверенні держави, має право захищати себе, – це прописано в Хартії ООН.

 

Він зауважив, що НАТО підтримує Україну, зокрема надає радників та інструкторів, обладнання, проводяться спільні навчання тощо.

«Якщо в майбутньому буде агресія проти України, то вона матиме жорсткі наслідки та дуже високу ціну», – сказав Генеральний секретар Альянсу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь