Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Дотримуйтесь інформаційної гігієнти – не вірте фейкам!

Дата: 19.03.2021 11:56
Кількість переглядів: 557

МОЗ нагадує, що вакцинація – найефективніший елемент для подолання пандемії COVID-19. Сьогодні кожен українець може зробити внесок у боротьбу з COVID-19 шляхом вакцинації.

Фото без опису

Вакцина проти COVID-19 не може спричинити захворювання. Однак існує ймовірність того, що ви отримаєте першу дозу вакцини вже інфікованим, коли симптоми хвороби ще не розвинулись. 

Або ж інфікуєтеся та захворієте після проведення вакцинації. 

Нагадуємо, що організм після щеплення напрацьовує імунітет щонайменше три тижні. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. 

Навіть через три тижні після введення другої дози вакцини існує невелика вирогідність того, що ви все одно захворієте. Але в цьому випадку ви наймовірніше перенесете захворювання легко і без ускладнень. 

Загальна слабкість або підвищення температури − це звичайна реакція на вакцину проти COVID-19. Ці симптоми зникають через кілька днів після вакцинації. 

Проте якщо у вас з’явились характерні симптоми захворювання на COVID-19: висока температура, постійний кашель, втрата нюху чи смаку, – слід звернутися до лікаря. 

Для запобігання розповсюдженню неправдивої інформації ми зібрали найпоширеніші фейки на тему імунізації. Один з них прямо на інфографіку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь