A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Управління праці та соціального захисту населення  Малинської райдержадміністрації повідомляє

Дата: 05.10.2020 09:44
Кількість переглядів: 411

Управління праці та соціального захисту населення

 Малинської райдержадміністрації повідомляє

 

              Відповідно до норм чинного законодавства житлова  субсидія призначається за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах соціальної норми житла, соціальних нормативів  користування житлово-комунальними послугами і розміром обов’язкового відсотка платежу, визначеного в порядку, встановленому  кабінетом Міністрів України.

              Для призначення житлової субсидії особа подає до органу соціального захисту населення заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за встановленими формами.

            З 1 жовтня 2020 року житлова субсидія домогосподарствам, які в неопалювальний період отримували субсидію, на опалювальний сезон буде розрахована автоматично (без додаткового звернення).

              Перерахунок субсидії в межах установленого терміну її призначення здійснюється без звернення громадян у випадках:

  • зміни цін і тарифів на послуги ЖКГ;
  • встановлення нової дати початку (закінчення) опалювального періоду;
  • встановлення КМ нового розміру частки витрат громадян на оплату ЖКГ;
  • зміни соціальної норми житла та нормативів користування комунальними послугами;
  • проведення перерахунку розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі.

              З початком опалювального періоду 2020/2021 років для одержувачів субсидії право повторно не визначається, лише змінюється період за який враховуються доходи. Для призначення житлової субсидії з жовтня 2020 року будуть враховуватися доходи за перше півріччя 2020 року. Одноразова грошова допомога в розмірі 1000 гривень, яка виплачувалася в період карантину, до сукупного доходу не враховується.

              Житлова субсидія не призначається (у тому, числі на наступний період), якщо структурними підрозділами з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці (на  дату надання такої інформації підприємствами- надавачами житлово- комунальних послуг) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не  минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

              Громадянин, якому призначено  житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних  днів повідомити про  зміну соціального статусу як  членів домогосподарств, так і членів їх сімей, зміну у складі  зареєстрованих осіб в житловому приміщенні, сімейного стану та інші зміни, які впливають на право або розмір субсидії. Також необхідно повідомляти про наявність транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда та причепа), у разі придбання або набуття права власності в інший спосіб житлового приміщення, транспортного засобу, земельної ділянки, якщо придбання відбулося протягом 12 місяців перед місяцем зверненням за призначенням субсидії на суму, що перевищує 50 тисяч гривень.

             На період карантину передбачено додаткові заходи щодо  соціального захисту осіб, яких звільнено з роботи у зв’язку з карантином - врахування до їхнього доходу під час призначення житлової субсидії розміру допомоги по безробіттю замість заробітної плати, яку вони отримували за попереднім місцем роботи.

 

Жителі  сільської місцевості  заяву та декларацію про призначення субсидії  подають  уповноваженим особам, визначеним виконкомами сільських( селищних рад), надсилають  поштою або подають в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.  

                                                                    

               Телефони для довідок :               (04133)5-14-57

                                                                                                                                                (04133)9-74-82


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь