Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Виїзне засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини

Дата: 26.02.2019 17:05
Кількість переглядів: 1097

      Фото без опису

25 лютого 2019 року  у Чоповицькій селищній  об’єднаній  територіальній громаді відбулося  виїзне засідання Ради регіонального розвитку при Житомирській ОДА. Засідання Ради вів Гундич Ігор Петрович – голова Житомирської обласної державної адміністрації. На порядку денному були питання підсумків децентралізації та  перспектив розвитку на 2019-2021 роки. У роботі виїзного засідання  Ради взяли участь  депутати Житомирської обласної ради Диняк С.В. та Перегуда В.П., голова Малинської  райдержадміністрації Кисельчук Д.В.

       Про підсумки впровадження реформи децентралізації в області у 2015-2018 роках та перспективний план розвитку  Житомирської  області на 2019-2021 роки інформував  Гундич І.П., голова облдержадміністрації.  Нині Житомирська область є   лідером у впровадженні децентралізації. Майже 70% населення області проживає в об’єднаних територіальних громадах. Фінансова децентралізація дала можливість  спрямовувати кошти на об’єкти соціальної сфери, які раніше фінансувалися за залишковим принципом. Владі є чим пишатися, є реальні результати і досягнення. За рік відновили  100-річний  театр у Бердичеві; на базі  «Лісового берегу» створили  Центр вертебрології і реабілітації; придбали для  обласної лікарні МРТ, КТ; закупили дороговартісний ангіограф; у 2017 і у 2018 роках відкрили інфарктний  центр та інсультний центр; реконструювали відділення для чорнобильців; відкрили два відділення гемодіалізу;  у рамках  програми Президента України «Сільська медицина»  розпочато будівництво 21 амбулаторії; утеплили 30 шкіл; придбали 54 «шкільні автобуси»; відновили 21 дитячий садочок; відкрили 28 спортивних майданчиків із штучним покриттям та інше. У минулому році  вперше запровадили ініціативу «Засвітимо Житомирщину» і освітили 80 населених  пунктів. Багато справ  розпочато, багато роботи ще попереду. Загалом на проекти розвитку цьогоріч держава уже  виділила понад 1,3 мільярди гривень, субвенцію на автобуси і транспорт для ІРЦ, понад  33 мільйони гривень – на інтернет у сільських школах, понад 26 мільйонів гривень – на облаштування туалетів (зручностей)  у школах.

     Про підсумки  соціально-економічного розвитку  громади, якісні показники  впровадження  реформи  децентралізації та перспективний план  розвитку громади на  2019-2021 роки доповідав Чоповицький селищний голова Філоненко Михайло Миколайович. З інформацією селищного голови можна ознайомитися ТУТ.

        У ході обговорення  питань порядку денного  жителі громади  піднімали питання розвитку  КУ «Чоповицький селищний центр первинної медико-санітарної допомоги», який на сьогодні обслуговує мешканців громади та ряду населених пунктів інших сільських рад району.

        За підсумками обговорення  одноголосно затвердили  план розвитку  Чоповицької громади  на 2019-2021 роки та  його включення  до перспективного  плану розвитку Житомирської  області на  2019-2021 роки



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь