A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Команда Чоповицьої ОТГ розпочала розробку стратегії розвитку громади

Дата: 25.01.2018 11:16
Кількість переглядів: 1564

Фото без опису

Команда Чоповицьої ОТГ розпочала розробку стратегії розвитку громади

Реформа децентралізації відкрила потужні можливості для громад у розвитку та відновленні інфраструктури. За три роки державна підтримка на розвиток територіальних громад та розбудову їх інфраструктури зросла у 30 разів, в 2014 році вона становила всього півмільярда, а у 2018 становить 18,5 млрд грн. Це 6 млрд – державний фонд регіонального розвитку, 1,9 млрд – субвенція на ОТГ, 5 млрд – сільська медицина, 5 млрд – субвенція на соціально економічний розвиток, 250 млн – програма «Питна вода», 370 млн – на розбудову і будівництво футбольних полів. Всі ці кошти будуть спрямовані на понад 700 громад країни, які візьмуться за модернізацію шкіл, садочків, ФАПів, доріг, котелень.

Частину цієї державної підтримки отримає і Чоповицька громада, яка цього року зуміла побудувати 23 кілометри вуличного освітлення у селах ОТГ, значно покращити матеріально-технічний стан місцевої лікарні та закладів освіти громади. На сьогодні голова громади Михайло Філоненко ініціював розробку стратегії розвитку ОТГ. Причина зрозуміла – заклади соціальної сфери потрібно не лише утримувати, їх необхідно розвивати. А це можливо лише, коли в ОТГ є власні надходження. Стратегія громади – це дорожня карта розвитку та зростання територій, де напрацьовані ідеї, які будуть приносити кошти у місцевий бюджет. Цей документ є ключовим у роботі із інвесторами, адже стратегія передбачає чіткі правила для бізнесу та зацікавленість громади у нових підприємствах. Крім того, стратегічне планування включає в себе аналіз всіх наявних в ОТГ ресурсів та формує алгоритми їх використання та розвитку.

Допомагатиме у розробці цього документу Олександр Гнітецький, радник з просторового планування та управління ресурсами, Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, який створений Програмою U-LEAD з Європою. 16 січня вже відбулась підготовча зустріч Олександра Гнітецького та команди Чоповицької ОТГ, на сьогодні вже розпочато збір соціально-економічних показників, необхідних для формування стратегічного бачення.

Але для якісного та ефективного формування стратегії необхідне залучення громадськості до цього процесу. Важливим є участь громадян, як у роботі команди розробників, так і у процесі обговорення стратегії. Тому бажаючі долучитись до роботи з розробки стратегії розвитку Чоповицької ОТГ звертайтесь до керуючої справами виконкому Чоповицької ОТГ Валентини Шевченко за телефоном 0978220176, або консультуйтесь в селищній раді за адресою: смт Чоповичі, вул. Вайсера, буд. 1а.

Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського

Центру розвитку місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь