Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Команда Чоповицьої ОТГ розпочала розробку стратегії розвитку громади

Дата: 25.01.2018 11:16
Кількість переглядів: 1624

Фото без опису

Команда Чоповицьої ОТГ розпочала розробку стратегії розвитку громади

Реформа децентралізації відкрила потужні можливості для громад у розвитку та відновленні інфраструктури. За три роки державна підтримка на розвиток територіальних громад та розбудову їх інфраструктури зросла у 30 разів, в 2014 році вона становила всього півмільярда, а у 2018 становить 18,5 млрд грн. Це 6 млрд – державний фонд регіонального розвитку, 1,9 млрд – субвенція на ОТГ, 5 млрд – сільська медицина, 5 млрд – субвенція на соціально економічний розвиток, 250 млн – програма «Питна вода», 370 млн – на розбудову і будівництво футбольних полів. Всі ці кошти будуть спрямовані на понад 700 громад країни, які візьмуться за модернізацію шкіл, садочків, ФАПів, доріг, котелень.

Частину цієї державної підтримки отримає і Чоповицька громада, яка цього року зуміла побудувати 23 кілометри вуличного освітлення у селах ОТГ, значно покращити матеріально-технічний стан місцевої лікарні та закладів освіти громади. На сьогодні голова громади Михайло Філоненко ініціював розробку стратегії розвитку ОТГ. Причина зрозуміла – заклади соціальної сфери потрібно не лише утримувати, їх необхідно розвивати. А це можливо лише, коли в ОТГ є власні надходження. Стратегія громади – це дорожня карта розвитку та зростання територій, де напрацьовані ідеї, які будуть приносити кошти у місцевий бюджет. Цей документ є ключовим у роботі із інвесторами, адже стратегія передбачає чіткі правила для бізнесу та зацікавленість громади у нових підприємствах. Крім того, стратегічне планування включає в себе аналіз всіх наявних в ОТГ ресурсів та формує алгоритми їх використання та розвитку.

Допомагатиме у розробці цього документу Олександр Гнітецький, радник з просторового планування та управління ресурсами, Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, який створений Програмою U-LEAD з Європою. 16 січня вже відбулась підготовча зустріч Олександра Гнітецького та команди Чоповицької ОТГ, на сьогодні вже розпочато збір соціально-економічних показників, необхідних для формування стратегічного бачення.

Але для якісного та ефективного формування стратегії необхідне залучення громадськості до цього процесу. Важливим є участь громадян, як у роботі команди розробників, так і у процесі обговорення стратегії. Тому бажаючі долучитись до роботи з розробки стратегії розвитку Чоповицької ОТГ звертайтесь до керуючої справами виконкому Чоповицької ОТГ Валентини Шевченко за телефоном 0978220176, або консультуйтесь в селищній раді за адресою: смт Чоповичі, вул. Вайсера, буд. 1а.

Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського

Центру розвитку місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь