A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чоповицька громада
Житомирська область, Коростенський район

Стартувала підписна кампанія

Дата: 05.04.2018 12:57
Кількість переглядів: 888

Фото без опису

     2 квітня в Україні стартувла кампанія  по вибору лікаря первинної медичної  допомоги «Лікар для кожної сім'ї», яка стане першим етапом медичної реформи. Громадяни повинні визначитися з сімейним лікарем (це може бути терапевт для дорослих або педіатр для дітей) та підписати з ним декларацію. На основі цих декларацій пацієнт буде закріплений за конкретним лікарем, а лікар буде отримувати оплату в залежності від кількості пацієнтів, котрі підписали з ним декларацію.  Нарахування оплати за новими принципами почнеться з 1 липня. У МОЗ прогнозують, що зі стартом медреформи доходи сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів істотно зростуть.      Разом із тим, Міністерство охорони здоров'я попереджає, що терапевт може обслуговувати до 2 тис. пацієнтів, сімейний лікар - 1,8 тис., педіатр - 900. Дані нормативи прораховані виходячи з середньої діючої завантаженості дільничних лікарів. При цьому МОЗ попереджає, що сімейному лікарю або терапевту не потрібно буде щомісяця приймати всіх пацієнтів, які підписали з ним декларацію.

         Для підписання декларації пацієнти повинні обрати лікаря в будь-якому медичному закладі, який надає первинну медичну допомогу, але не обов'язково за місцем проживання.

         Для підписання декларації пацієнти повинні мати з собою паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон, на який буде надіслано код підтвердження. Для дітей до 14 років необхідне свідоцтво про народження дитини.

         У медустанові пацієнти повинні звернутися в реєстратуру, а уповноважений працівник медустанови - працівник реєстратури, медсестра або лікар введе дані пацієнта в електронну систему. На мобільний надійде СМС з кодом, який потрібно буде повідомити працівникові медустанови. МОЗ попереджає, що для підписання декларації не потрібно заповнювати жодних паперових бланків або заяв. Декларації будуть друкуватися з системи після введення даних конкретного пацієнта. Пацієнт повинен підписати два роздрукованих примірники, один яких залишається в медустанові, а другий - у пацієнта.

          Кампанія з підписання декларації з сімейним лікарем не має термінів закінчення, тому немає необхідності підписувати декларації в перші дні або тижні кампанії.

         Разом з тим, не варто відкладати підписання декларації надовго, щоб мати можливість підписати декларацію з лікарем, якому довіряє пацієнт. Крім того, МОЗ нагадує, що надання первинної медичної допомоги залишається безоплатним.

         Пацієнт має право  у будь-який момент змінити  лікаря,  просто звернувшись до іншого  фахівця і під час  прийому уклавши новий договір. Електронна система реєстрації декларацій передбачає, що з укладенням нового договору  в той же момент попередній договір  втрачає чинність.

         Контролювати якість надання медичних послуг  буде Національна служба здоров'я. Оскільки  стандарт послуги гарантує держава, тому послуги будуть надаватися відповідно до медичних протоколів лікування. Діятиме електронна система, де  буде інформація про призначення лікаря.  Департамент  в Національній службі  здоров'я  здійснюватиме перевірку та фіксуватиме порушення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь